lørdag den 4. maj 2013

Tid og saltkringler

I går havde vi den sidste gymnasiefest for i år, og det er da også helt vildt så lidt tid der er tilbage af dette skoleår. Der er vist kun ni skoledage tilbage før læseferien!
I torsdags havde vi tyskaften for alle tyskeelever på skolen, og til denne vidunderlige lejlighed havde jeg bagt Brezel - saltkringler (man skulle have tysk mad med), og denne opskrift vil jeg gerne lige dele med jer:
Jeg lavede 20 kringler.
Først blandede jeg 1 kg. hvedemel, 20 g. salt, 4 tsk. sukker, 2 tsk. bagepulver i en skål. Derefter skar jeg 50 g. smør i skiver og puttede det i blandingen. 50 g. gær og 5 dl lunkent vand blandede jeg i en anden skål, og æltede derefter hele molevitten sammen. Så lod jeg den hæve til den havde dobbelt størrelse.
Jeg delte derefter dejen i ti stykker, rullede hver af disse 60 cm lange (ja, de bliver meget tynde) og foldede dem til kringler. Så hævede de endnu en halv time.
På dette tidspunkt var det meningen at man skulle dyppe dem i en blanding af vand og kautisk soda, men da jeg så flasken med kaustisk soda - som man bruger til at afsyre møbler med - havde jeg ikke lyst til at putte det på mine kringler. Dette skulle dog have givet dem den her pæne brune overflade, og mine kringler fik da også en meget bleg-fesen farve...
Men jeg smurte dem altså med mælk i stedet, dryssede salt over, og bagte dem i omkring 10 minutter ved 200˚C.
Og jeg synes at de blev ganske gode - på trods af den blege farve.



 Før bagning:

Efter bagning:


1 kommentar: